Hoe ga ik te werk?

Een newborn fotografeer ik tot en met de leeftijd van 10 dagen. Tot die tijd zijn newborn baby’s erg flexibel, rustig en is het mogelijk om foto’s te nemen in allerhande poses. Als je graag een newborn sessie had geboekt, plannen we een datum in die rond de uitgerekende datum ligt. Als jullie baby geboren is, mag je me opbellen/mailen en kijken we of we de afspraak behouden of herzien.

Mijn studio wordt opgewarmd tot 24 graden. Draag dus zelf comfortabele, lichte kledij. Bereid je ook voor op een flinke portie geduld. Een newborn shoot duurt al snel een dikke 2-3 uur. Het is makkelijk als hij/zij net gedronken heeft, maar tussendoor voeden is zeker geen probleem.

Wat moet ik meebrengen?

Er zijn er talloze attributen aanwezig in de studio. Het is zeker toegestaan om eigen materiaal mee te brengen (dan denk ik aan de naam, eigen mutsjes, knuffels,…). Willen jullie graag gezinsfoto’s? Kies dan voor zachte aardetinten qua kledij. Felle kleuren, drukke prints, logo’s of teksten komen zelden mooi over op foto.

Een lijstje als geheugensteuntje:
Newborn/Baby: dekentje, voeding, pampers, eigen attributen (niet verplicht).

Mijn baby huilt de hele sessie door, wat nu?

Baby’s huilen allemaal wel eens. Ook tijdens een fotosessie. Je baby bepaalt het tempo. Bereid je voor op heel veel geduld. Maak je geen zorgen als je baby wakker is, huilt of niet doet wat wij precies verlangen. Ook dit zal hij/zij aanvoelen. Ik neem alle tijd.

Verloopt alles wel veilig en ondervindt mijn baby hier geen hinder van?

Veiligheid gaat boven alles. Ik laat je baby nooit alleen liggen. Soms vraag ik aan één van de ouders om naast jullie kleintje te gaan zitten zodat ik de foto kan nemen en er sowieso iemand in de buurt is van je baby. Ik wring je baby nooit in onmogelijke bochten. Van zodra je baby huilt stop ik met fotograferen, kalmeer ik de baby en gaan we later verder eens hij/zij weer rustig is.

Mag broer/zus ook mee op de foto?

Met veel plezier neem ik tijd om ook broer en/of zus mee op de foto te krijgen. Ikzelf vind het een hele leuke aanvulling van een newborn reeks. Deze foto’s neem ik altijd op het einde (idem met foto’s van het volledige gezin). Het is wel aangeraden broer/zus anderhalf uur later te laten langskomen naar de studio. Een sessie duurt al snel 2-3 uur en wordt al snel als saai ervaren door hele jonge kindjes, waardoor de zin om mee op te foto te gaan sterk minder is.

Terug